محصلین نجراب

محصلین ولسوالی نجراب ولایت کاپیسا


همکاری

دوستان عزیزم همه میدانید که ولسوالی نجراب یکی از جمله ولسوالی های افغانستان میباشد که ولسوالی فرهنگپرور

من از شما میخواهم هرچه مطالب در باره ولسوالی نجراب میدانید با ما در میان گذاشته تا ما به اسم شما در این وبلاگ برای منتشر نمایم البته مطالب تاریخی , از برزگان , درباره معارف , معلمین , محصلین , و داکتران 

امیدوارم که لحظات خوبی در این وبلاگ داشته باشید نظریات یاد تان نروداگر میخواهید با ما همکاری نماید در جمع آوری مطالب تاریخی در باره ولسوالی نجراب وقدومت تاریخی آن

سه شنبه 25 دی 1389برچسب:,

|
 
انجینر (حبیب الرحمن ) شهید

 

مصاحبه كننده: عبدالفتاح جواد
يادداشت:
به مناسبت هفته شهداى نهضت اسلامى 8و14 جوزاى سال 1358 هـ ش گفتگوى ويژه با محترم استاد عبدالوهاب عابد خواهرزادهْ شهيد انجنير حبيب الرحمن در رابطه به زندگى و فعاليت هاى مبارزاتى آن را د مرد بزرگ و چهره درخشان نهضت اسلامى افغانستان داشتيم كه تقديم شما مى گرد.
سوال:
محترم استاد با استفاده از فرصت بفرماييد كه انجنير حبيب الرحمن شهيد در كجا و در كدام سال چشم به جهان گشوده بود؟
جواب:
خدا را سپاس گزارم كه بار ديگر يادى از شهداى گمنام ملت مظلوم كشور بر سرزبان هاى مى آيد. آن شهدا راد مردانى بودند كه با خداى خود تعهد كرده بودند و براى تحقق تعهد خود رضامندانه به زندگى خود خاتمه بخشيدند و خداوند روح شان را شاد داشته باشد و جنت فردوس را نصيب شان گرداند.
انجنيرحبيب الرحمن فرزند صفت الله خان در سال 1329 ه ش در قريه شيغرى مربوط دره كلان، ولسوالى نجراب، ولايت كاپيسا در خانواده متوسط الحال و متدين به دنيا آمده بود. البته ذكاوت و فراست در سيمايش از همان آوان طفوليت ديده مى شد.
مادرش را در سن سه سالگى از دست دادند و از آغوش گرم و پر عطوفت مادرى محروم شدند و در سن هفت سالگى پدر شان جهان فانى را وداع گفت و به جوار رحمت حق پيوستند. و در همين سالى كه از نعمت و عطوفت پدرى محروم مى شوند شامل مكتب ديهاتى ملاحميدالله مى شوند و تا دوسال در آ ن جا درس خواندند، چون برادر بزرگ شان كارمنددولت بود به مزارشريف تبديل شدند، انجنيرشهيد دوره متوسطه مكتب را در مزار و سمنگان به پايان رساندند و بعداً به كابل آمده و دوره ليسه را در ليسه نادريه كابل به اتمام رساندند.
انجنيرشيهد چهار برادر به نام هاى الحاج مدير غلام محمد خان، جنرال سراج الدين خان، مولانا غلام سرور خان وانجينر غلام مصطفى و دو خواهر داشتند، برادران شان همه از اين جهان چشم فروبسته اند، يك برادرشان كه او نيز انجنير بودند درسال 1357 حين حاكميت كمونستان شهيدشده اند و سه برادرديگرشان پس اس پيروزى مجاهدين وفات يافتند، و از دو خواهرى كه داشتند يكى آن قبلاً وفات يافته بود وخواهرديگر شان (والده ام) به لطف وكرم خداوندمنان در قيد حيات است.

به نقل قول از خواهر ايشان انجينر شهيد در جريان دوره ليسه نيز داراى روحيهْ ازادمنشانه، سرشا از فراست، تحرك،و تدين بودند.
سوال:
انجنيرشهيد در كجا و چگونه به حركت اسلامى نوپا كه توسط عده ى از جوانان مسلمان و استادان پوهنتون كابل راه افتاده بود پيوست؟
جواب:
در سال 1349 هـ ش، شامل پوهنځى پل تخنيك كابل شد، البته در جريان دوره ليسه نيز يك نوع تحرك و فعاليت دينى و احساس درد مردمى داشتند ضمن مطالعاتى خصوصى كه داشتند يك تعداد كتب متداول علوم دينى را از نزد علما جيد عصرش فرا گرفته بود، و بيشتر به خواندن كتاب هاى نهضت جهانى اسلام مى پرداخت و از افكار انها متاثر بودند.
در حالى او شامل پوهنتون مى شود، كه مرحله آغاز حركت اسلامى بود، و از آغاز حركت اسلامى آگاهى داشتند، و در اين وقت پوهنتون كابل كانون شور و هيجان و تحركات جوانان بود، هنگامى كه حركات منحرف احزاب چپى وغيراسلامى را مى ديدند، انگيزه قوى براى وى دست ميداد كه بايد با جوانان مسلمان كار و فعاليت نمايد تا با كار و فعاليت بتوانند يك بار ديگر مردم مسلمان افغانستان را به فكر و انديشه ى كه دارند متوجه بسازند و كشور را از غرق شدن در منجلاب گمراهى شرق و غرب كه آنها اسلام را يگانه عامل و آيين عقبماندگى فكر مى كردند، در مقابل شان قد علم نمايند واقعاً زمانى با جوانان مسلمان يكجا شدند و هسته يى را اساس گذاشتند كه تقاضاى عصر و ضرورت زمان بود البته با بيانات رساى خود و با برداشت درستى كه از دين و اسلام داشتند، توانستند كه يك عده زيادى ازمحصلان و مردم مسلمان كشور را انگيزه دهند و آنها را بيدار نمايند.
سوال:
استاد محترم شما خاطراتى از روابط و نشست و برخاست وى در روزگاران مبارزه و زمان محصل بودنش داريد؟
جواب:
بلى! تقريباً من چند خاطره دارم، يكبار در سال ۱۳۵۱ در يكى از مظاهرات كه در پارك زرنگار راه افتاده بود سهم داشتم و من خردسال بودم و دقيقاً احساس درك موضوع را نداشتم و نمى دانستم كه چرا مظاهره مى كنند و چه مى خواهند و مطلب شان چيست؟ مگر آن صحنه را هيچگاه فراموش نمى كنم كه در پارك زرنگار جمعى بزرگى از محصلان و دوستان جمع بودند و انجنيرشهيد بيانيه ميداد (موضوع بيانيه شان را بعدا از طريق نوار پياده شده بود دانستم)كه در رابطه به موضوع بنگله ديش و موقف حكومت افغانستان در آن مورد بود. كه اعتراضات وموقف خويش را در رابطه به جهان اسلام با جرئت و جسارت كه تا اكنون هيچكس صحبت نكرده بوده، در مقابل حكومت وقت بيان نمودند، جوانان اعم از ذكور و اناث را در آن وقت ميديدم كه با شوق و با روحيه از خودگذرى و ايثار بيانيه را گوش مى كردند، حتى با ريزش باران تند هم حاضرين مجلس چون كوه پابرجا استاده بودند، و ريزش باران هيچ نوع خلل در مجلس ايشان ايجاد نكرد.
بار ديگر وى را در توقيف خانه ولايت كابل از نزديك ديدار نموده ام، با وجود آنكه در عنفوان جوانى بودند اما كوهى از صبر، استقامت و متانت بود، اكنون احساس مى كنم كه چه اندازه وى قامت استوار داشت، و اكنون درك مى كنم كه آنها نابغه بودند كه فعلا بعد از سپرى شدن يك انقلاب طويل و تحول بزرگ در جامعه افغانستان ما به گفته هاى ايشان و به پشتكار و فعاليت هاى شان كه انجام داده بودند حدس زده مى توانيم كه چه كار هاى بزرگ مبارزاتى و مشكل را پيش بردند و با آن مشكلات عظيم پنجه نرم كردند
.
سوال:
انجنيرشهيد چه وقت و در كدام سال و از كدام جا گرفتار گرديد؟
جواب:
انجنيرشهيد دو بار گرفتار شده اند، بار اول در زمان رژيم شاهى، كه براى شش ماه در نظارت خانه كابل باقى ماند و بعداً آزاد گرديدند.
بار ديگر در ماه قوس سال1352 در وقت رياست جمهورى داوود خان ازكارته پروان شهر كابل حين كه او كارهاى تنظيمى و دعوتى را سرو سامان ميدادند توسط عمال وقت داوود گرفتار شد و براى چند وقتى در وزارت داخله توقيف بودند و بعداً به زندان دهمزنگ برده شد و شش ماه در آنجا در حبس بودند تا آنكه در سال 1353 در ماه اسد جام شهادت را نوشيدند.
ايشان به دستور كمونستان سر شناس رژيم داوود ورهبرى مستقيم وزيرداخله وقت فيض محمد گرفتار شده بود.
در مورد جريان شهادت شان روايات مختلفى وجود دارد، البته قسميكه خواهرشان حكايت مى نمايند، شب هنگام او را از محبس دهمزنگ بيرون مى كنند، كه همه محبوسين از جريان اطلاع حاصل مى نمايند يكباره همه فضاى محبس را اواز نعره هاى تكبير الله اكبر به لرزه مى آورد، كه جلادان وقت با سراسيمگى زيات ايشان را به صوب نامعلوم انتقال ميدهند و در قربانگاه بعد از اداى دو ركعت نماز، از طرف وزير داخله وقت براى سه سرباز دستور داده مى شود كه او را هدف مرمى قرار دهند تير باران كنندولى آنها اين جرأت را نمى داشته باشند كه او را هدف مرمى قرار دهند و چنان احساس مى كنند كه مرمى شان به سوى خودشان بر مى گردد، تا آنكه وزير داخله خودش مستقيما مداخله مى نمايد و اين راد مرد را به شهادت مى رساند. و شهادت شان از طريق راديوكابل اعلان مى شود، ؤلى جسدمبارك شان براى خانود اش تسليم داده نمى شود. و تا اكنون هم مدفن شان معلوم نيست و در اين قسمت تا حال كارى هم صورت نگرفته است و زمانى كه مجاهدين به كابل آمدند در اين مورد سهل انگارى كردند ويا عمداً نخواستند كه مدفن او را مشخص نمايند، در حالى كه چنين كار براى شان مشكل نبود واقعاً اين شكوه ما از كسانى است كه خود را همسنگر وى ميدانند، و اكنون هم خود را وارثين سياسى، مادى و معنوى وى معرفى مى كنند و سنگ وفادارى نهضت به سينه مى كوبند اما در عمل تا هنوز هيچ كارى نكرده اند.
ولى وارثين معنوى و حقيقى وى كسانى هستند كه اهداف و خط مشى شان را تعقيب مى نمايند و اكنون هم متوجه تحقق همان اهداف هستد و الحمد لله اكنون جوانانى هستند كه همان خط ومسيرشان را تعقيب مى نمايند.
سوال:
وقتى خبر شهادت وى از طريق راديو اعلان شد و خانواده وى اين خبر را شنيدند چه احساس براى شان دست داد؟
جواب:
زمانى كه خبر شهادت شان را خواهرشان از طريق راديو كابل شنيدند، طورى كه خودشان حكايت مى كنند: “تا دو روز نمى توانستم كه اشك هاى خود را كنترول نمايم و نه خواب داشتم، و بعد از دو روز، اندك پينه خوابى برايم عارض شد و انجنيرشهيد را در خواب ديدم و مرا مستقيماً طرف خطاب قرار داد و گفت: من برايت نگفته بودم كه اين راه، راه سعادت و پيروزى است و دراين راه بايد صبر و استقامت داشته باشيم. خواهرش ادامه مى دهد كه من او را در لباس بسيار زيبا و قشنگ ديدم و برايم مى گفت كه اين راه ماست و اين مرام ماست و چيزى را كه از خداوند خواسته بودم به آن رسيدم. زمانى از خواب بيدارشدم نوعى اطمئنان حاصل كردم كه بعدا هيچگاه تشويشى برايم رخ نداد.
گرچند پيش از شهادت بار بار كه به خانه مى آمد و با هم مى ديديم و توصيه اش برايم اين بود كه اين راه و مرام ماست و خداوند همين چيز را از ما خواسته است و براى ما توفيق دهد كه از اين راه بتوانيم كه رضاى الهى را كسب نماييم و در مسيرش روان باشيم.
سوال:
انجنيرشهيد مجرد بود يا متأهل؟
جواب:
انجنيرشهيد خرد ترين عضو فاميل خود بود و مجرد بود، البته در سن 23 سالگى در سال 1353 جام شهادت نوشيدند.
سوال:

يك خاطره مشهور است كه از انجنيرشهيد پرسيده شد كى مى خواهيد عروسى نماييد؟ وى گفت فعلاً وقت عروسى نيست و وقت كار است بخاطرى كه كشور در خطر است.
جواب:
انجنيرشهيد خاطراتى دارد تعجب بر انگيز، او و همراهانش در آن عصر اين چنين انديشه داشتند و با اين فكر حركت مى كردند .
كه ازدرك و برداشت اكثر مردم و فاميل هاى شان بدور بود، ولى اين پشتكار را داشتند.
خواهرش مى گويد كه بارها برايش مى گفتم كه به خانه بيا تا لباس هايترا بشويم، اومى گفت: كه درشهركابل مثل خودت پيش از هزارخواهر دارم و من به ديدن شان رسيدگى كرده نمى توانم.
يك خاطره اش را يكى از دوستانش جناب محترم پاكراى صاحب حكايت مى كنند كه در سال 1352براى اتحاديه محصلان پوهنتون كابل انتخابات مى شد، هم صنفان بى طرف انجينر صاحب شهيد برايش اظهار داشتن كه اگر در مقابل كمونستان جواب قناعت بخش ارايه كرديد و همه را قانع سازيد ما همه در انتخابات براى شما راى ميدهيم، بدين مناسبت، مناظره ى بين كمونستهاى وقت و نهضت جوانان در تالار پل تخنيك كابل، راه انداخته شد كه در آنجا از جمله سخنگويان نهضت اسلامى انجنيرصاحب شهيد انتخاب شده بود واز سوى كمونستها تنى چند به شمول ببرك و نجيب بودند، ولى ببرك اصلا به مجلس حاضر نشد، و نوبت سخنرانى براى انجنيرشهيد داده شد، انجنيرشهيد سخنرانى خود را با جذبه وهلهله، در رابطه به اثبات وجود خداوند و حقانيت دين اسلام ايراد كردند، كه مورد توجه همه حاضرين مجلس قرار گرفت و همه به يك صدا حمايت خويش را از نهضت جوانان مسلمان اعلان نمودند. بعدا به نجيب گفتندكه تو صحبت بكن، نجيب در جواب اين الفاظ را به كار برد كه “در مقابل استاد م چه چيزى به گفتن داشته باشم كه بگويم” نجيب حاضر نمى شود كه در مقابل صحبت انجنيرشهيد حرفى به لب بياورد.
در همان سال در اتحاديه محصلان اكثريت مطلق ازنهضت جوانان مسلمان بودند و انجينر حبيب الرحمن شهيد به حيث رييس اتحاديه محصلين انتخاب گرديد .
سوال:
از انجنيرشهيد نوشته و آثارى مانده است:
جواب:
بلي! – يك نامه براى داوود كه او را متوجه خطر كمونيزم و خطر روس ساخته و براى ايشان اطلاع داده بودند كه كشور رو به تباهى روان است اگر حكومت جلو آن را نگيرد ما جوانان مسلمان مجبورا دست به اقدام خواهيم شد. و نامه ديگر براى مسلمانان جهان اسلام و آنها را از حالات افغانستان اطلاع داده بود و آنها را مطمئن ساخته بود كه در افغانستان جوانانى هستد كه براى اعلاى كلمة الله، رضاى خدا و آرامش كره خاكى در مسير فطرت، دين و حركت اسلامى روان هستند.
همچنان كتابى دارند به نام جهان بينى اسلامى كه واقعاً كتاب خيلى مهم است انسان هر وقتى كه آن را بخواند حرف تازه ى را در مى يابد و در اين زمان نيزكتاب زنده است.
سوال:
در اخير پيام انجنيرشهيد را براى ملت افغانستان از زبان شما مى شنويم كه چه بود؟
جواب:
واقعاً ما بسيار عاجز هستيم و تأسف به حال خود مى كنيم كه او در سنين جوانى پيامى براى عالم بشريت داشت، پيام براى ملت افغانستان داشت كه ما خود را قاصر ميدانيم از اينكه ذره يى خاك پاى او شده نتوانستيم و در مسيرراه او رفته نتوانستيم، پيام او پيام آزادى بود، پيام نجات از غلامى و اطاعت و پايمردى بود، صبر و استقامت در برابر استعمار وقت كه در آن زمان به الفاظ صريح استعمار شرق و غرب را رد كرده بود و جوانان مسلمان را از آن برحذر نموده بودند حالا وقتيكه محيط و ماحول خود را بنگريم واقعا به بزرگى وعظمت آن پيام متوجه مى شويم و به اين نتيجه مى رسيم كه نجات ملت ما عزت ما و شرف ما در آن است كه ما پيروى سنت رسول الله وباورمند به احكام الهى شويم و با اين پيوند مى توانيم ملت خود را نجات دهيم اگر واقعاً زندگى خود را با اين معيار برابر بسازيم، قسمى كه آنها قربانى دادند تا اين كاروان را به سر منزل نجات رساند وملت مظلوم ومسلمان خويش را در خواب گران بيدار نمودند. واز اشغال امپريال سرخ وسلطه غلامانش نجات دادند و حالا يكبار ديگر پيام شان براى ما و دوستان وهمه همفكران و همپيمانان او و كسانى كه راه قافله ا ورا تعقيب مى كنند اين است كه بيايند يك بار ديگر روى برنامه ها، اهداف و افكار او گردهم جمع شويم و به راستى و صداقت راه او را تعقيب كنيم كه در راه آنها بركت و اخلاص بود كه نتيجه اخلاص آنهاست كه ما نفس هاى خود را مى كشيم، اگر يك بار ديگر روى اخلاص و ايماندارى تعهد با خدا و راه شهدا ببنديم، خداوند مهربان ما را ازمشكلات و دشوارى ها وانواع استعمار واستثمار نجات ميدهد وبه زود ترين فرصت به پيروزى دنيا و نجات آخرت نايل خواهيم آمد و در غير اين مثل باقى انسان هاى بى مسئوليت وبى هدف غلام حلقه به گوش باقى خواهيم ماند. و باورداشته باشيد كه اين كشتى به ساحل نمى رسد و درنيمه راهش غرق مى گردد.
سوال:
تشكرازين كه براى ما وقت داديد تاچند لحظهْ به ياد شهيد بزرگوار انجنير صاحب حبيب الرحمن شهيد بنشينيم.
جواب:
سلامت باشيد

 

امیدوارم که لحظات خوبی در این وبلاگ داشته باشید نظریات یاد تان نروداگر میخواهید با ما همکاری نماید در جمع آوری مطالب تاریخی در باره ولسوالی نجراب وقدومت تاریخی آن

سه شنبه 23 دی 1389برچسب:,

|
 
عکس های از ولسوالی زیبا نجراب

 

M.saber sepehri

امیدوارم که لحظات خوبی در این وبلاگ داشته باشید نظریات یاد تان نروداگر میخواهید با ما همکاری نماید در جمع آوری مطالب تاریخی در باره ولسوالی نجراب وقدومت تاریخی آن

سه شنبه 22 دی 1389برچسب:,

|
 
وضعیت معارف ولسوالی نجراب

به همه کس واضع وروشن است که موقعیت جغرافیایی نجراب قسمی است که از سرک های ترانزیتی, بنادر وسرحدات بدور افتیده است لذا مردم این وادی به جز اینکه به زراعت ومالداری روی بیاورند کدام راه دیگر ندارند ولی نجراب بنابر کوهستانی بودنش دارای زمین کم زراعتی است وحاصلات زراعت یک فامیل نجرابی به اندازه یی نیست که ایشانرا در طول سال کافی باشد بنا مردم نجراب برای رسیدن به تعالی وترقی, به جز از راه علم ومعرفت کدام راه دیگری ندارند. به همین دلیل است که مردم شجاع نجراب در طول سال های متمادی توجه خاصی به علم ومعارف از خود نشان داده اند.

اگر به نقشه نجراب دقیق نظر انداخته شود نجراب شکل کف دست با پنج انگشت را دارد که هر انگشت ان نماینده گی از یک دره میکند که از دره پهلو توسط کوه های سربه فلک کشیده وپر از جنگل جدا شده اند که قله های این کوه ها در طول سالها همیشه پر برف بوده واین کوه ها نه تنها نجراب را به دره های متعدد تقسیم کرده بلکه نجراب را از سایر مناطق ولایت کاپیسا نیز جدا ساخته است.

قسمکه گفته شد مردم نجراب بسیار دانش پرور هستند وفیصدی باسوادان این ولسوالی که شامل پزشک ها, مهندسین, صاحب منصبان هوایی وزمینی, علمای دین, معلمین ودانشجویان ومامورین دولتی میباشند نسبت به سایر ولسوالی های افغانستان به مراتب بالا میباشد. در حال حاضر در حدود 59 باب مکتب که شامل دارالمعلمین, مدارس دینی, لیسه ها, مکاتب متوسطه وکورس های سواد اموزی میباشند که در حدود 32490 شاگرد که توسط 955 معلم تدریس میگردند در سرتاسر نجراب فعال میباشند که هر سال فارغ التحصیلان جدید به کشور تحفه میدهند. حال که صحبت از معارف شد, بد نیست که نظری اجمالی بر تاریخچه معارف در نجراب بیاندازیم:

تاریخچه معارف در نجراب: اولین مکتب چهار صنفی در نجراب در سال 1315 هجری شمسی توسط مرحوم حافظ عبدالمجید خان وکیل مردم نجراب در پارلمان به همکاری عبدالاحمد خان پنجشیری که ریس معارف وقت پروان بود وبه اثر توجه خاص غلام نبی خان مجددی در جوار زیارت حضرت فرخشاه در دره فرخشاه نجراب تاسیس شد. در ماه جوزای همان سال یک مکتب چهار صنفی دیگر در خارج دره نجراب بنام مکتب خارج دره نجراب نیز تاسیس شد. این مکتب در سال 1324 هجری خورشیدی به شش صنفی ارتقاع نمودند ویک تعداد زیادی از شاگردان را فارغ نمودند که بعدا انها داکتران وپیلوتان ومعلمین موفق گردیدند. بعدا این مکتب در سال 1342 شمسی به متوسطه ودر سال 1348 به لیسه ارتقاع نمود وبنام غازی سلطان محمد خان نجرابی که یکی از رهبران جهاد برعله استعمار انگلیس بود گذاشته شد وبعداز جهاد برعله استعمار سرخ شوروی این مکتب بنام شهید حبیب الرحمن که بنیان گذار هسته نهضت اسلامی در کشور بود واز نجراب بودند یاد گردید که تاامروز به همین نام یاد میگردد.

قسمکه گفتیم نجراب شکل کف دست با انگشتان انرا دارد که از طرف شرق شامل دره های پچغان وافغانیه بوده وبه ترتیب به طرف غرب شامل دره پته, دره غوث, دره کلان, دره فرخشاه ودرقسمت مدخل تمام دره ها خارج دره موقعیت دارد که ذیلا اسمهای مکاتب با تعداد دانش اموزان ان بیان میگردد.

1. از طرف شرق از استقامت دره پچغان وافغانیه شروع میکنیم: لیسه قاضی عبدالجمیل شهید, لیسه نیک محمد شهید, لیسه محمد ایوب شهید, مدرسه ابوذر غفاری, لیسه نسوان خواجه روشنایی, متوسطه عبدالرشید شهید, متوسطه ذکور محمد اسمعیل, متوسطه ذکریا خیل, متوسطه عبدالقیوم شهید, متوسطه نسوان افغانیه, متوسطه غین پچغان ومتوسطه حسین خان خیل که همه انها جمعا دارای 7971 دانش اموز که توسط 204 اموزگار تدریس میگردند میباشد. از مکاتب فوق الذکر این مکاتب دارای تعمیر درست میباشند: لیسه قاضی عبدالجمیل, مکتب نسوان افغانیه, مدرسه ابوذر غفاری ولیسه های خواجه روشنایی ومحمد اسمعیل. مکاتب حسین خانخیل, عبدالرشید ومکتب نیک محمد شهید دارای تعمیرهای نیمه کاره ومکاتب ذکریا خیل وغین پچغان اصلا دارای تعمیر نیستند.

2. مکاتب دره پته: شامل لیسه نصرت الله شهید, لیسه دگروال عبدالغفار شهید, لیسه نسوان محمد اسمعیل, مکتب متوسطه ویار, مکتب ابتداییه ویارو مکتب ابتداییه درچی خیل میباشند که تا فعلا در سال 1389 دارای 4274 دانش اموز که توسط 97 اموزگار تدریس میگردند. در حال حاضر صرف نسوان محمد اسمعیل ولیسه نصرت الله شهید دارای تعمیربود ولیسه دگروال عبدالغفار شهید دارای یک تعمیر خامه بوده وسایر مکاتب در دره پته فاقد تعمیر میباشند.

3. مکاتب مربوط به دره غوث: دره غوث دره وسطی نجراب است ونظر به سایر دره ها بزرگتر وپر نفوس تر است وتعداد مکاتب ان نیز زیادتر است که شامل دارالمعلمین, فتح المدارس, لیسه حافظ عبدالمجید, لیسه ضیاالحق شهید, لیسه نسوان دره غوث, متوسطه حارنوال حبیب الرحمن, متوسطه انجنیر عزیز الرحمن, متوسطه انجنیر غلام جیلانی, ومکاتب اغا, ده لاشی, ملاغش, لقمان, لیک لامه, الین وغچولان است که دارای 6030 دانش اموز که توسط 179 معلم تدریس میگردند. در میان این همه مکتب صرف لیسه حافظ عبدالمجید دارای تعمیر اساسی است وبس.

دره کلان: مکاتب این دره شامل لیسه نسوان بدخشی, لیسه نسوان روضا خیل, متوسطه 4. عبدالمنان, متوسطه دوست محمد شهید, لیسه نسوان دره کلان, مرزا محمد وعیار خیل علیا است. تعداد دانش اموزان مکاتب دره کلان نجراب به 3035 نفر میرسند که توسط 122 اموزگار تدریس میگردند. لیسه های که دارای تعمیر هستند عبارتند از لیسه نسوان بدخشی, نسوان روضا خیل ومتوسطه عبدالمنان شهید. مکتب دوست محمد شهید دارای تعمیر نیمه کاره بوده وسایر مکاتب دره کلان فاقد تعمیر هستند.

5. مکاتب دره فرخشاه شامل: لیسه ذکور فرخشاه, لیسه نسوان فرخشاه ومتوسطه عبدالرحمن علیاه فرخشاه است. تعداد دانش اموزان مکاتب دره فرخشاه به 2461 نفر میریند که توسط 82 اموز گار تدریس میگردند. از مکاتب موجود صرف لیسه های ذکور واناث فرخشاه
دارای تعمیر بوده وسایر مکاتب فاقد تعمیر میباشند.

6. خارج دره: یکی از مناطق مهم نجراب است که تمام واحد های ادرای دولت در اینجا موقعیت داشته ووسعت ان نسبت به دره ها زیادتر است ومکاتب ان شامل لیسه حبیب الرحمن شهید, لیسه نسوان قلعه غنی, لیسه نسوان یاسین زایی, لیسه نسوان زرشوی, متوسطه عبدالصبور, متوسطه عبدالهادی, متوسطه غازی بیک خیل, قلعه خان, دکرحق شهید, متوسطه گیاوه, ابتداییه کلاوت, ابتداییه دلیار, ابتداییه سابات وسواد حیاتی بوده که تعداد دانش اموزان ان به 8719 نفر میرسد که توسط 271 اموزگار تدریس میگردند. از جمله این مکاتب لیسه های انجنیر حبیب الرحمن, لیسه نسوال قلعه غنی, لیسه نسوال زرشوی ومتوسطه ذکر حق شهیددارای تعمیر بوده ومتابقی مکاتب خارج دره نجراب دارای تعمیر نیستند.

مشکلات معارف در نجراب:

دانش اموزان نجراب بنابر نداشتن تعمیر مشکلات زیادی را متحمل میشوند. در فصل بهار هوایی بارانی, در تابستان هوای گرم وافتاب سوزان ودر خزان وزمستان هوای سرد از جمله عواملی هستند که باعث ازاردادن شاگردان میگردند. این عوامل تاثیر ناگوار بالای دانش اموزان داشته وباعث ان میگردد که دانش اموز دلسرد گردیده واز ادامه تحصیل صرف نظر کند.

مسله دیگر نداشتن معلمین مسلکی ولیسانس است. اگرچه نجراب دارای دارالمعلمین است که هرسال معلمین 14 پاس فارغ میدهد ولی باانهم سویه تحصیلی این معلمین قناعت بخش نیست.

نبودن لابراتوار, کتابخانه ووسایل مدرن مانند کامپیوتر وانترنت مشکلات دیگر در راه معارف در نجراب میباشد.


امیدوارم که لحظات خوبی در این وبلاگ داشته باشید نظریات یاد تان نروداگر میخواهید با ما همکاری نماید در جمع آوری مطالب تاریخی در باره ولسوالی نجراب وقدومت تاریخی آن

سه شنبه 22 دی 1389برچسب:,

|
 
نثار احمد بهاوی

 

آقای بهاوی از ولسوالی نجراب خارج دره ولایت کاپیسا میباشد .
س: آقای بهاوی ابتدا میخواهم در مورد زندگی شخصی تان صحبت کنید؟
 ج: من نثاراحمد بهاوی قرزند دیپلوم انجنیر علام محی الدین بهاوی هستم23 سال عمر دارم و از لیسه عالی ابن سینا در سال 1386 فارع شده ام.در حال حاضر فقط مصروف تمرینات تکواندو هستم.و در فاصله میان اوقات تمرینی ام کورس های انگلیسی و کامپیوتر را تعقیب می کنم.
 س: تا بحال در چند مسابقه داخلی و خارجی شرکت کرده اید؟
 ج: تا بحال در حدود 70 مسابقه داخلی شرکت کرده ام که در تمام آنها توانسته ام از قهرمانی خود دفاع کنم. و خوشبختانه سه بار در رده نوجوانان و جوانان و یک بار  به عنوان بهترین مبارز وخوش تخنیک ترین بازیکن مسابقات انتخاب شده ام. من در بیش از 15 دور مسابقات خارجی شرکت کرده ام که دستاورد هایم بطور فشرده قرار ذیل است.
  • مدال نقره از مسابقات آزاد کشور روسیه سال 1999
  • مدال نقره از مسابقات چند جانبه ممالک شوروی سابق 2000
  • مدال نقره از مسابقات جنوب آسیا 2003 – اسلام آباد
  • مدال برنز از مسابقات ممالک اسلامی جهان – 2003 – عربستان – در بین 57 کشور
  • مدال طلا از مسابقات بین المللی حسن نیت هندوستان – 2004 – در بین 14 کشور
  • مدال طلا از مسابقات جنوب آسیا– 2005 – سریلانکا
  • مدال برنز از مسابقات المپیک آسیایی – 2006 – دوحه ، قطر – در بین 56 کشور
  • مدال طلا از مسابقات دوستانه 4 جانبه – تهران ، ایران 2003
  • مدال نقره از مسابقات جهانی – 2007 – چین – میان 203 کشور
  س: آیا از نتایج المپیک پکن راضی هستید؟
 ج: گرچه در مسابقات المپیک پکن حقم تلف شد. و نتوانستم به مدال دست یابم اما چون مسابقه بود بالآخره باید برد و باخت را تجربه میکردم.
س: نظر تان در مورد وضیعت فعلی ورزش تکواندو در افغانستان چیست؟
 ج: فعلاً وضیعت این ورزش روبه بهبود است. والدین علاقمند شده اند. که اطفال خود را به باشگاه های تمرینی بفرستند.اما حکومت و ارگانهای که در بخش ورزش قعالیت میکنند. در جهت رشد ورزش فعالیت میکنند. در جهت رشد ورزش دقت لازمه را بخرچ نمی دهند. و همیشه شرایط را تنگ تر می سازند. مصارف ورزشکاران پرداخته نمی شود. و اعضای تیم ملی  فقط 800 افغانی معاش می گیرند و بس.
 س: برای پیشرفت ورزش در افغانستان چه طرحی دارید؟
 ج: تمام سکتور خصوصی باید تیم ها و فدراسیون ها را بطور دوامدار و همیشگی کمک کرده و تمام لوازم و امکانات لازمه را برایشان تهیه کنند. تا آنکه فدراسیون ها مسابقات لیگ فصلی و سالانه را برگذار نمایند تا بدینوسیله ورزشکاران بهتر تشخیص و به خارج فرستاده شوند. و نتایج بهتر را ازآن خود سازند.
 س: در مورد آقای نیکپا نظر تان چیست؟
 ج: روح الله نیکپا یک بازیکن خوب ، مصمم و با تجربه است. او با روحیه بسیار بلند و قاطعیت تمام در میدان مبارزه داخل میشود.
 س: در مورد چگونگی قضاوت در المپیک پکن چه فکرمیکنید؟
ج:در بعضی از مسابقات که میان ابر قدرتی چون آمریکا در مقابل افغانستان باشد بدون شک تعدادی از ریفری ها را خریداری میکنند.و بعضی ریفری ها برا بقای خود در فدراسیون جهانی تکواندو به اصطلاح تملق و چاپلوسی در مقابل بازیکنان آمریکا و کوریا انجام میدهند.
 س: رقابت بعدی تان در کجاست و چه برنامه ای برای آن دارید؟
 ج: رقابت که در ماه های آینده داریم بازیهای جرمن  اوپن و بعداً مسابقات جهانی تکواندو در سال 2009 در کشور دنمارک است. که هردوی این مسابقات بسیار با اهمیت است و نیاز به تمرینات فراوان دارد
 سوالات شخصی:
 س: اگر تکواندو کار نمی شدید چه میکردید؟
 ج: اگر تکواندو کار نمی شدم زیاد دوست داشتم تا درس بخوانم و یک انجنیر خوب شوم.
 س: کدام غذا را بیشتر دوست دارید ( شوربا یا پیتزا)؟
ج: اصلاً برنج با قورمهء گوشت اما نظر به سوال تان پیتزا .
 س: خوب ترین خاطره زندگی تان چیست؟
ج: خوبترین خاطرهء زندگی ام لحظه ای بود که از مسابقات جهانی تکواندو برگشتم و زمانیکه از طیاره پایین آمدم مردمم را با شور و هیجان در مقابل یافتم.
 س: کدام هنرمند را بیشتر می پسندید؟
 ج: از هنر مندان سابقه سرآهنگ و ساربان و از جوانان شفیق مرید را دوست دارم.
 س: آیا به ازدواج فکر کرده اید؟
ج: تا بحال نه.
 س: اگر بخواهید یک جمله در مورد خود بگویید چه خواهید گفت؟
 ج: نثار احمد یک شخص صبور ، متین ، آرام و با ادب است. البته من اخلاق خودم را مدیون پرورش و تربیه ای پدر ، مادر فامیل و استادان مکتب ، کورس و بالاخره هر معلم که من از او یک کلمه آموخته ام میباشد.
 س: مقدس ترین کلمه در زندگی تان چیست؟
ج: مقدس ترین کلمه از دیدگاه من ( وطن ) است.

امیدوارم که لحظات خوبی در این وبلاگ داشته باشید نظریات یاد تان نروداگر میخواهید با ما همکاری نماید در جمع آوری مطالب تاریخی در باره ولسوالی نجراب وقدومت تاریخی آن

سه شنبه 22 دی 1389برچسب:,

|
 
تا که بودیم

 

تا که بودیم نبودیم کسی ... کشت مارا غم بی همنفسی.
تا که رفتیم همه یار شدند ... خفته ایم و همه بیدارشدند.
قدر آیینه بدانیم چو هست ... نه در آن وقت که اقبال شکست

امیدوارم که لحظات خوبی در این وبلاگ داشته باشید نظریات یاد تان نروداگر میخواهید با ما همکاری نماید در جمع آوری مطالب تاریخی در باره ولسوالی نجراب وقدومت تاریخی آن

دو شنبه 16 دی 1389برچسب:,

|
 
شکستم

عمري با غم عشقت نشستم
به تو پيوستم واز خود گسستم
وليکن سرنوشتم اين سه حرف بود
تو را ديدم. پرستيدم . شکستم

امیدوارم که لحظات خوبی در این وبلاگ داشته باشید نظریات یاد تان نروداگر میخواهید با ما همکاری نماید در جمع آوری مطالب تاریخی در باره ولسوالی نجراب وقدومت تاریخی آن

دو شنبه 16 دی 1389برچسب:,

|
 
مسافر

 

چو رخت خویش بربستم از این خاک
همه گفتند با ما آشنا بود
و لکن کس ندانست این مسافر
چه گفت و با که گفت و از کجا بود

امیدوارم که لحظات خوبی در این وبلاگ داشته باشید نظریات یاد تان نروداگر میخواهید با ما همکاری نماید در جمع آوری مطالب تاریخی در باره ولسوالی نجراب وقدومت تاریخی آن

16 دی 1389برچسب:,

|
 
خوبرویان

 

خوبرویان جهان رحم ندارددلشان
باید از جان گذرد هر که شودهمدمشان
 روز اول که سرشتند ز گل پیکرشان
سنگی اندر گلشان بود که آن شد دلشان

امیدوارم که لحظات خوبی در این وبلاگ داشته باشید نظریات یاد تان نروداگر میخواهید با ما همکاری نماید در جمع آوری مطالب تاریخی در باره ولسوالی نجراب وقدومت تاریخی آن

16 دی 1389برچسب:,

|
 
جمله های فلسفی زیبا

 

جمله های فلسفی زیبا
مردها موجودات عجيبي هستند. چون قوي ترند زودتر خسته مي شوند، چون شجاع ترند بيشتر حماقت مي کنند و چون بي احساس ترند بيشتر دل مي بندند. اين قانون طبيعت است بر اثر کمبود عاطفه ازدواج مي کنند، بر اثر کمبود حوصله طلاق مي دهند و بر اثر کمبود حافظه دوباره ازدواج مي کنند
 


تا قبل از ازدواج فقط مرگ می تواند دو عاشق دلداده را ازهم جدا کند اما بعد از ازدواج تقریبا هر چیزی می تواند سبب جدائی آن ها شود - آنتوان چخوف

 
 


در دست قلم دارم از قلب بیان دارم از نزدیک نمی بینم از دور سلام دارم.

 
 


عشق... بخشیدن است هنگامی که فراموش کردن سخت می نماید, دستگیری است و رها نکردن امیدوار که فردا چون امروز پرشکوه خواهد بود, بازگویی رازها و نجواها و لذت بردن از شب های غرق در ستاره و از همه مهمتر, عشق آن است که بدانی که دیگر تنها نخواهی ماند. ادیث شافر لدر برگ

 
 


دنیا دو روز است یک روز با تو یک روز بر علیه تو ........... روزی که با تو ست مغرور نشو .... روزی که بر علیه توست ما یوس نشو

 
 


در دنیا هیچ بن بستی نیست. یا راهی‌ خواهم یافت، یا راهی‌ خواهم ساخت

 
 


دگر حس شقايق را نداري هواي قلب عاشق را نداري واز چشمان خونسرد تو پيداست كه شور عشق سابق را نداري

 
 


وقتي كسي به دل نشست ، نشستنش مقدس است حتي اگر نخواهدت نفس كشيدنش بس است

 
 


عشق آلوچه نیست که بهش نمک بزنی، دختر همسایه نیست که بهش چشمک بزنی، غذا نیست که بهش ناخونک بزنی، رفیق نیست که بهش کلک بزنی عشق مقدسه , باید جلوش زانو بزنی

 
 


حال دنیا را بپرسیدم من از فرزانه ای / گفت یا باد است یا خواب است یا افسانه ای / گفتمش احوال عمرم را بگو تا چیست عمر / گفت یا برقی است یا شمعی است یا پروانه ای / گفتمش مردم نمی دانی چرا دل بسته اند ؟ / گفت یا مستند یا کورند یا دیوانه ای /

 
 


فرشتگان روزي از خدا پرسيدند : بار خدايا تو که بشر را اينقدر دوست داري غم را چرا آفريدي؟ خداوند گفت:غم را بخاطر خودم آفريدم چون اين مخلوق من که خوب مي شناسمش تا غمگين نباشد به ياد خالق نمي افتد..............

 
 


تصاویر حكاكی شده بر سنگهای تخت جمشید هیچكس عصبانی نیست. هیچكس سوار بر اسب نیست. هیچكس را در حال تعظیم نمیبینید. هیچكس سر افكنده و شكست خورده نیست .هیچ قومی بر قوم دیگر برتر نیست و هیچ تصویر خشنی در آن وجود ندارد . از افتخارهاي ایرانیان این است كه هیچگاه برده داری در ایران مرسوم نبوده است در بین صدها پیكره تراشیده شده بر سنگهای تخت جمشید حتی یك تصویر برهنه و عریان وجود ندارد ، بفرست برای ایرانیان تا یادمون بمونه چی بوديم

 
 


یادمان باشد که هر خرقه پوش ، ریش سفیدی استاد نیست یادمان باشد هر آراسته ای هم شیطان نیست

 
 


از باغ مي برند چراغانيت كنند / تا كاج جشنهاي زمستانيت كنند / پوشانده اند صبح تو را ابرهاي تار / با اين بهانه كه بارانيت كنند / يوسف به اين رها شدن از چاه دل نبند / اين بار مي برند كه زندانيت كنند / اي گل گمان نكن به شب جشن مي روي / شايد به خاك مرده اي ارزانيت كنند / يك نقطه بيش فرق ، بين رحيم و رجيم نيست / از نقطه اي بترس كه شيطانيت كنند / آب طلب نكرده هميشه مراد نيست / گاهي بهانه ايست كه قربانيت كنند

 
 


انسان با سه بوسه تکمیل می شود : 1. بوسه مادر که با ان پا به عرصه خاکی می گذارد 2. بوسه عشق که یک عمر با ان زندگی میکند 3.بوسه خاک که با ان پا به عرصه ابدیت می گذارد

 
 


همیشه به یاد داشته باشیم که چهار چیز است که نمی‌توان آن‌ها را دوباره بازگرداند : 1. سنگ ........ پس از رها کردن! 2. سخن ............ . پس از گفتن! 3. موقعیت ... پس از پایان یافتن! 4. و زمان ........ پس از گذشتن

 
 


وقتي به چيزي که برات آرزو بوده ميرسي ، تازه ميفهمي که آرزوش از داشتنش قشنگتره

 
 


تکیه بر دیوار کردم خاک بر پشتم نشست دوستی با هر که کردم عاقبت قلبم شکست

 
 


چه كسي مي داند كه تو در پيله تنهايي خود تنهايي ! چه كسي مي داند كه تو در حسرت يك روزنه در فردايي ! پيله ات را بگشا ، تو به اندازه يك دنيايي

 
 


بوي گيسوي تو را نيمه شب آورد نسيم / تازه شد در دل من ياد رفيقان قديم

 
 


گذشت زمان بر آن ها که منتظر مي مانند بسيار کند، بر آن ها که مي هراسند بسيار تند، بر آن ها که زانوي غم بغل مي گيرند بسيار طولاني، بر آن ها که به سرخوشي مي گذرانند بسيار کوتاه، " اما براي آن ها که عشق مي ورزند زمان را آغاز و پاياني نيست.

 
 


عشق را در دلت نگه دار. زندگي بدون عشق همچون باغ بدون آفتاب است که گلها در آن مرده ان

 
 


 نه از آشنايان وفا ديده ام / نه در باده نوشان صفا ديدهه ام / ز نامردمي ها نرنجد دلم / که از چشم خود هم خطا ديده ام

 
 


 در عشق اگر عذاب دنیا بکشی با اشک دو دیده طرح دریا بکشی در خلوت من هزار فرصت باقی است تنها نشدی که درد تنها بکشی

 
 


باغبان در باز کن من مرد گلچین نیستم من اسیر یک گلم دنبال هر گل نیستم

 
 


عشق ایستادن زیر باران نیست عشق آن است که یکی برای دیگریچتری شود و آن دیگری نفهمد که چرا خیس نشد

 
 


اگر يه سيب خوشگل قرمز رو گاز زدي و يک کرم درسته ديدي، اصلاً ناراحت نباش! وقتي غمگين باش که يک کرم نصفه ببيني

 
 


می روم خسته و افسرده و زار سوی منزلگه ویرانه خویش به خدا میبرم از شهر شما دل شوریده و دیوانه خویش

 
 


ای داد دوباره کار دل مشکل شد نتوان ز حال دل غافل شد عشقی که به چند خون دل حاصل شد پامال سبکسران سنگین دل شد

 
 


از بس که غصه تو قصه در گوشم کرد غمهای زمانه را فراموشم کرد

 
 


مهربانی جاده ای است که هرچه پیش می روند ، خطرناک تر می گردد

 
 


دلی که عشق ندارد و به عشق نیاز دارد، آدمی را همواره در پی گم شده اش، ملتهبانه به هر سو می کشاند

 
 


چو کس با زبان دلم آشنا نیست چه بهتر که از شکوه خاموش باشم چو یاری مرا نیست همدرد ، بهتر که از یاد یاران فراموش باشم

 
 


حرف هایی هست برای نگفتن و ارزش عمیق هر کسی به اندازه ی حرف هایی است که برای نگفت دارد

 
 


از دیده به جاش اشک خون می آید دل خون شده ، از دیده برون می آید دل خون شد از این غصه که از قصه عشق می دید که آهنگ جنون می آید

 
 


هنگامی دستم را دراز کردم که دستی نبود هنگامی لب به زمزمه گشودم که مخاطبی نداشتم و هنگامی تشنه آتش شدم، که در برابرم دریا بود و دربا و دریا …!

 
 


عشق تنها کار بی چرای عالم است ، چه ، آفرینش بدان پایان می گیرد

 
 


چه امید بندم در این زندگانی که در نا امیدی سر آمد جوانی سرآمد جوانی و ما را نیامد پیام وفایی از این زندگانی

 
 


آنگه که مرا می زده بر خاک سپارید...زیر کفنم خمره ای از باده گذار ید...تا در سفر دوزخ از این باده بنوشم...بر خاک من از شاخه انگور بکارید

 
 


آنگه که مرا می زده بر خاک سپارید...زیر کفنم خمره ای از باده گذار ید...تا در سفر دوزخ از این باده بنوشم...بر خاک من از شاخه انگور بکارید

 
 


داشتم از این شهر می رفتم / صدایم کردی / جا ماندم / از کشتی ای که رفت و غرق شد / البته / این فقط می تواند یک قصه باشد / در این شهر دود و آهن / دریا کجا بود / که من بخواهم سوار کشتی شوم و / تو صدایم کنی / فقط می خواهم بگویم / تو نجاتم دادی / تا اسیرم کنی

 
 


روزگار است آنكه گه عزت دهد گه خوار دارد ... چرخ بازيگر از اين بازيچه ها بسيار دارد

 
 


هرگز متنفر نشو حتي از اون کسي که دوستش داشتي ولي حالا نداري 2) بسيار بخند حتي براي کسي که در بغلش گريه کردي 3) هميشه لبخند بزن حتي به کسي که ازش متنفري 4) نگران نباش حتي اگر ديدي دست رفيقت تو دست ديگريه 5) از ديگران کم انتظار داشته باش 6) ساده زندگي کن 7) دوست خوبي داشته باش چون تنها دوسته که برات مي مونه

 
 


خداوند تو ميداني كه انسان بودن و ماندن در اين دنيا چه دشوار است چه دردي ميكشد آنكس كه انسان است و از احساس سرشار است (دكتر علي شريعتي)

 
 


شاد باش كه از شادي تودل شادم تا تو شادي زغم هر دو جهان آزادم لذت زندگي من همه خورسندي توست بي وفايم كه وفايت برود از يادم

 
 


هميشه دليل شادي كسي باش نه قسمتي از شادي او، و هميشه قسمتي از غم كسي باش نه دليل غم او .اوژن استوا

 
 


دنيا را برايتان شاد شاد و شادي را برايتان دنيا دنيا آرزومندم

 
 


آنگه که مرا می زده بر خاک سپارید...زیر کفنم خمره ای از باده گذار ید...تا در سفر دوزخ از این باده بنوشم...بر خاک من از شاخه انگور بکارید

 
امیدوارم که لحظات خوبی در این وبلاگ داشته باشید نظریات یاد تان نروداگر میخواهید با ما همکاری نماید در جمع آوری مطالب تاریخی در باره ولسوالی نجراب وقدومت تاریخی آن

دو شنبه 16 دی 1389برچسب:,

|
 
وصيت نامه ي وحشي بافقي (فوق العاده زیبا)

 

روزمرگم، هر که شيون کند از دور و برم دور کنيد
همه را مســــت و خراب از مــــي انــــگور کنيـــــد
مزدغـسـال مرا سيــــر شــــرابــــــش بدهيد
مست مست از همه جا حـــال خرابش بدهيد
برمزارم مــگــذاريــد بـيـــايد واعــــــظ
پـيــر ميخانه بخواند غــزلــي ازحــــافـــظ
جاي تلقــيـن به بالاي سرم دف بـــزنيـــد
شاهدي رقص کند جمله شما کـــف بزنيد
روزمرگــم وسط سينه من چـــاک زنيـد
اندرون دل مــن يک قـلمه تـاک زنـيـــــــد
روي قــبـــرم بنويـسيــد وفــــادار برفـــت
آن جگر سوخته خسته از اين داربرفــــت
امیدوارم که لحظات خوبی در این وبلاگ داشته باشید نظریات یاد تان نروداگر میخواهید با ما همکاری نماید در جمع آوری مطالب تاریخی در باره ولسوالی نجراب وقدومت تاریخی آن

دو شنبه 16 دی 1389برچسب:,

|
 
دانستنی های جدید ، مطالب کوتاه جالب

 

آیا میدانستید انسان برای اولین بار در ۱۷۸۳پرواز را تجربه کرد و توانست ۸کیلومتر با بالن پرواز کند؟
آیا میدانستید جمیعت جهان تا ۵۰ سال آینده از مرز ۹ میلیارد نفر خواهد گذشت ؟
آیا میدانستید گرمترین سیاره زهره می باشد این سیاره درجه حرارت ثابتی دارد که ۴۶۲می باشد؟
آیا میدانستید عمر خورشید ۵ میلیارد سال می باشد ؟
آیا میدانستید عمر کهکشان راه شیری ۱۰ میلیارد سال می باشد ؟
آیا میدانستید نقره صدها بار از مواد ضد عفونی قوی تر است و ۶۵۰ نوع میکروب را از بین می برد ؟
آیا میدانستید مساحت کره زمین ۵۱۵ میلیون کیلومتر است ؟
آیا میدانستید کهکشان راه شیری بیش از ۱۰۰ میلیون ستاره دارد ؟
آیا میدانستید حنجره زرافه تار صوتی ندارد و گنگ است ؟
آیا میدانستید تنها غذائی که فاسد نمی شود عسل است ؟
آیا میدانستید پلک زدن زنان ۲ برار پلک زدن مردان است ؟
آیا میدانستید قدیمی ترین بنا در شمال توکیو است که ۵۰ هزار سال قدمت دارد ؟
آیا میدانستید روزانه ۱۴۰۰۰ نفر به بیماری ایدز مبتلا می شوند ؟
آیا میدانستید مقاوم ترین ماهیچه در بدن زبان است ؟
آیا میدانستید لایه پوستی که آرنج دست را پوشیده هر ۱۰ روز یکبار عوض میشود ؟
آیا میدانستید در هر قطره آب ۳۳ میلیارد الکترون وجود دارد ؟
آیا میدانستید مرغ با شنیدن موسیقی بزرگترین تخم را میگـذارد ؟
آیا میدانستید مورچه کارگر تا ۵ سال و مورچه ملکه تا ۲۵ سال عمر میکند ؟
آیا میدانستید زنبور عسل ۲ معده دارد یکی برای جمع آوری عسل و دیگری برای هضم غذا ؟
آیا میدانستید مورچه نسبت به بدنش بزرگترین مغز را دارد ؟
آیا میدانستید همه نوزادان میگو نر میشوند و بعد از چند هفته بخشی از نوزادان به ماده تبدیل میشوند؟
آیا میدانستید افرادی که در اثر گزندگی زنبور میمیرند بیش از افرادی هستند که در اثر مار گزدگی میمیرند؟
آیا میدانستید حس بویایی خرس تقریباً ۱۰۰ برابر قوی تر از حس بویایی انسان است ؟
آیا میدانستید عریض ترین آبشار جهان خن است عرضی ۱۱ کیلومتر و ارتفاع بین ۱۶ تا ۲۱ متر دارد؟
آیا میدانستید بدن انسان قادر است درظرف ۱ ساعت ۲ لیتر عرق تولید کند ؟
آیا میدانستید با چشم غیر مجهز به تلسکوب می توان ۶ هزار ستاره را در آسمان مشاهده کرد ؟
آیا میدانستید کشور تایوان از نظر موقیعت جغرافیائی در خطرناکترین نقطه جهان قرار دارد ؟
آیا میدانستید در جهان فقط ۷ هزار ببر وجود دارد ؟
آیا میدانستید تشکیل و تولد سیاره ای مشابه زمین حداقل به ۳ میلیون سال نیاز دارد ؟
آیا میدانستید برای فرار از جاذبه زمین به سرعت ۱۱ کیلومتر در ثانیه نیاز است ؟
آیا میدانستید ظروف پلاستیکی ۵۰ هزار سال در برابر تجزیه و فرسودگی مقاوم اند ؟
آیا میدانستید از یک درخت معمولی می توان ۵۰۰تا ۱۰۰۰ کیلو کاغذ تولید کرد ؟
آیا میدانستید آهن فلزی است که بیشتر از دیگر فلزات در جهان مصرف دارد ؟
آیا میدانستید مغز بیشتر انرژی را در بدن مصرف میکنند به همین دلیل هم از سایر نقاط بدن گرمتر است؟
آیا میدانستید انجیر خشک کرده ۶ برابر انجیر تازه مقوی تر است ؟
آیا میدانستید سالانه ۸۶ میلیون نفر به جمعیت جهان اضافه می شود ؟
آیا میدانستید با پیشرفت علم هنوز برای دانشمندان ساختن عسل کشف نشده است ؟
آیا میدانستید ۹۰%مردم در نیمکره شمالی زندگی میکنند ؟
آیا میدانستید درخت خرمای نر هرگز بار نمی آورد ؟
آیا میدانستید پروتئین تخم مرغ بیشتر از شیر و گوشت است ؟
آیا میدانستید سرکه قدیمی ترین تیزابی است که توسط مصریان در حدود ۳ هزار سال قبل کشف شد؟
آیا میدانستید مساحت خلیج فارس ۲۴۰ هزار کیلومتر مربع میباشد ؟
آیا میدانستید اولـیـن تــمـاس تـلفـنی ایـران سـال ۱۲۸۵ خـورشـیـدی در تـهـران برقرار شد ؟
آیا میدانستید نوعی کوسه دارای ۳۵۰۰ دندان می بـــاشد که از هیچ یک از آنها استفاده نمیکند ؟
آیا میدانستید بـدن انـســان برای حفظ تعادل خود در حـال ایستادن از ۳۰۰ عضله استفاده میکند ؟
آیا میدانستید سرعت سریعترین حلزون ۲۳ میلیمتر در ثانیه میباشد یعنی ۱کیلومتر در ۵ شبانه روز؟
آیا میدانستید چـگـالـی زمـیـن از سیارات دیـگر منظومه شمسی بیشتر است ؟
آیا میدانستید هر فرد هنـگام غــذا خوردن بطور مـتـوسط ۲۹۵ بار عمل بلعیدن را انجام می دهد ؟
آیا میدانستید خواب کمتر از ۶ساعت و بیشتر از ۸ خطر ابتلا به دیابت را افزایش میدهد
امیدوارم که لحظات خوبی در این وبلاگ داشته باشید نظریات یاد تان نروداگر میخواهید با ما همکاری نماید در جمع آوری مطالب تاریخی در باره ولسوالی نجراب وقدومت تاریخی آن

دو شنبه 16 دی 1389برچسب:,

|
 
ساده

 

در چشمانم تنها يي ام راپنهان مي کنم...........
در دلم ، دلتنگي ام را..............
درسکوتم ، حرفهاي نگفته ام را............
در لبخندم ، غصه هايمرا.............
دل من چه خردسال است ، ساده مينگرد.............
ساده مي خندد ، ساده مي پوشد.............
دل مناز تبار ديوارهاي کاه گلي است...........
ساده ميافتد..............
ساده مي شکند..........
ساده مي ميرد .............

امیدوارم که لحظات خوبی در این وبلاگ داشته باشید نظریات یاد تان نروداگر میخواهید با ما همکاری نماید در جمع آوری مطالب تاریخی در باره ولسوالی نجراب وقدومت تاریخی آن

16 دی 1389برچسب:,

|
 
چند اسم زيباي دخترانه و فلسفه آن از دید مردسالارها!

 

        1-ستاره:شبها مي اید بيرون ؛ به همه چشمک ميزند!!
۲- سحر:دم صبح مي اید ؛ معلوم نيست شب قبل کجا بوده !!
۳- سايه: هميشه زير پایت  ؛ سرک وخانه  برایش  فرقي نداره
۴-هديه:به همه ميده ، اگه نگيريش از دستت رفته!!
۵- راضيه: نيازي به توضيح نداره!
۶- آرزو: همه مي کنن
۷- سيما: تا لچش  نکني کاري همرایت  نداره!
۸- مينا : بايد  همرایش  وراجی کنی تا خنثاش کني!
۹- عسل: همه مي خوان بخورنش!
۱۰- بهار: تا مياید همه مست مي شوند!
۱۱- باران: تا می آید  تر میکند
امیدوارم که لحظات خوبی در این وبلاگ داشته باشید نظریات یاد تان نروداگر میخواهید با ما همکاری نماید در جمع آوری مطالب تاریخی در باره ولسوالی نجراب وقدومت تاریخی آن

دو شنبه 16 دی 1389برچسب:,

|
 


مقدم شما عزیزان را به وبلاگ ولسوالی نجراب خوش آمد میگویم

"

كدهای جاوا وبلاگ




كد آهنگ

كد موسيقی



برای نمایش تصاویر گالری كلیك كنید


دریافت كد گالری عكس در وب


saber1395@yahoo.com

 

 


تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان محصلین نجراب و آدرس نجراب.LoxBlog.com لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





www.3jokes.com
کیت اگزوز
زنون قوی
چراغ لیزری دوچرخه

 

 

زندگی نامه احمد شاه مسعود
طالع بینی اسم :
با عرض سلام خدمت شما دوستان
پیمانه بده
ملنگ نجرابی !
طریقت نقشبندیه
شکستن دل
کودکی آماده تولد بود.............................
دوستت دارم
آیا میدانیستی ؟
انسان ها به چهار دسته تقسیم شده اند .
سازمان ملل متحد
زنگ آخـــــــــــــــــــــــر
اشعار عاشقانه
شعر های عاشقانه
رباعیات خیام
همکاری
انجینر (حبیب الرحمن ) شهید
عکس های از ولسوالی زیبا نجراب
وضعیت معارف ولسوالی نجراب
نثار احمد بهاوی
تا که بودیم
شکستم
مسافر
خوبرویان
جمله های فلسفی زیبا
وصيت نامه ي وحشي بافقي (فوق العاده زیبا)
دانستنی های جدید ، مطالب کوتاه جالب
ساده
چند اسم زيباي دخترانه و فلسفه آن از دید مردسالارها!
حرف مردم !
حرف های بزرگان
تنها
پارسی
به گل گفتم
از من پرسید
بوسه
تو مرا عاشق کردی
شعر
زندگینامه مرحوم حافظ عبدالمجید نجرابی
سلام به تمامی هموطنانم

 

 

RSS 2.0

فال حافظ

قالب های نازترین

جوک و اس ام اس

جدید ترین سایت عکس

زیباترین سایت ایرانی

نازترین عکسهای ایرانی

بهترین سرویس وبلاگ دهی


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 4
بازدید دیروز : 24
بازدید هفته : 30
بازدید ماه : 30
بازدید کل : 11042
تعداد مطالب : 44
تعداد نظرات : 4
تعداد آنلاین : 1

Alternative content


انواع کد های جدید جاوا تغییر شکل موس